Kad je učenik spreman, učitelj se pojavi.

 

  Moje putovanje ka Reikiju i Sanji kao učitelju je bilo reklo bi se vođeno.

  Pošto sam isceljivala od teže povrede, prijatelj mi je dao kontakt njegovog učitelja Reikija. Medjutim, ja sam istražujući online naišla na Sanjin kontakt i nešto mi je reklo da nju treba da kontaktiram, što sam i učinila. Ona je prihvatila da mi pomogne i tako sam ja došla do drugog stepena Reikija i detaljnije se upustila u istraživanje Reiki energija. Naš kontakt se razvio u dublji ljudski i duhovni, kao da smo se oduvek znale. Saradnja i prijateljstvo se nastavljaju. Imam čast da radim na prevodu njenih priručnika na engleski jezik.

Sa početkom primene drugog stepena Reikija ojačala sam duhovno i mentalno, a moje telo je brže isceljivalo. Sećam se da sam se jedne noći probudila sa jakim akutnim bolom u stomaku, koji nije jenjavao. Primenila sam Reiki i uspavala se tako. Bol je prestao i ujutru sam se probudila bez traga bola. Poznavati Reiki metod je veliki blagoslov, jer pomaže u isceljenju svih tela na najdubljim nivoima. Samo treba biti strpljiv i uporan u primeni istog. Sanja kao učitelj i iscelitelj pristupa svom radu i ljudima odgovorno, posvećeno, s verom i ljubavlju.

  Za mene je Reiki duhovna praksa koja vas povezuje sa samim izvorom i  ljudima koji su vasa duhovna porodica. Pruža vam moćne alate, ali zahteva i odgovornost u primeni istih. Daje mogućnost da se kreativno izrazite na originalan način, vodi ka vašem višem ja, pojačava intuiciju i imaginaciju. Za one koji žele da ga koriste samo kao pomoćno isceljujuce sredstvo, pruža upravo to. Onima koji su spremni da znaju i vide više, otvara čitav jedan novi svet skrivenih znanja i moći.

Hvala Univerzumu, kreatoru naših moći, Reikiju i Sanji na divnom putovanju u svet božanskih moći.

 Nataša R.