Sanja Dejanović

Klik na link ispod smile

Nedeljno veče na razne lepe teme :) 

Dragi Dalibor je izrazio želju da sa mnom popriča na mnoge teme a o kojima govorim iz ličnog iskustva. Mi smo uživali u razmeni, nadamo se da ćete i vi. 

S ljubavlju,

Anisha. 

Sanja Dejanović

Vođeni dnevnici svih reiki tretmana na daljinu.. Plus 14 godina kontaktnih reiki tretmana što nije zapisano sve i ne nalaze se u ovoj divnoj gomilici. I 120 učenika svih stepena obuke, nekolicina je stigla i do učiteljskog. 🙏🥰💜 

 

 

 

Sanja Dejanović
Reiki iskustvo / reiki experience
 
Srb/eng
"Živim i radim van Srbije. Imam roditelje koji su stari imaju puno godina. Mama je imala dva moždana udara. Kada sam je video na viberu otežano je govorila i nije me poznala. Otežano je hodala. Sa medicinske strane ništa nije primenjeno. Pozvao sam Sanju da uradi više reiki tretmana na daljinu . Posle tri tretmana mami se videlo na licu da je osvežena i puna energije. Polagano se video oporavak. Sanja je uradila još nekoliko tretmana, oporavak mame se nastavio. Sada je dobro, hoda, poznaje osobe, kada krenem nekud pita, gde ću. Kako ima puno godina super je. Hvala Sanji. 🌞 Reiki" - Slobodan
 
 
"I live and work outside of Serbia. I have parents who are old, they are many years old. My mother had two strokes. When I saw her on Viber, she had difficulty speaking and did not recognize me. She had difficulty walking. Nothing was applied from the medical side. I called Sanja to do more Reiki treatments at a distance. After three treatments, mom's face showed that she was refreshed and full of energy. Recovery was slowly seen. Sanja did several more treatments, mom's recovery continued. Now she is fine, she walks, knows people, when I go somewhere, she asks where I'm going. It's great since she is elderly woman. Thanks Sanja. 🌞 Reiki" - Slobodan 
 
Sanja Dejanović

Kratka tehnika razvezivanja sa ljudima, mestima, objektima...

Zamislite osobu, mesto, objekat za šta god da se svesno osećate vezano a da vam ne čini dobro ta vezanost (mada nijedna vezanost ne čini dobro). Posebno je dobro je primeniti ako nekome nešto zameramo iz sadašnjosti ili prošlosti. I dok gledate u tu osobu, grad, objekat izgovarate mentalno ili naglas sledeće redove:

Blagosiljam te ljubavlju.

Puštam te iz sebe.

Blagodarim na svemu.

Ti i ja smo sada slobodni.

Ponoviti više puta za redom pri jednom prolazu, i više dana za redom, sve dok ne osetite rasterećenje – oslobodođenje.

Može se primeniti i u hodu kad vam natrči neka misao ili scena iz prošlosti koja vas „proganja“ bilo lepa bilo manje lepa, prosto ona koja „tovari“. Nekad i lepe situacije mogu opterećivati jer nisu sada a bile su nekada.

Sretno!

Sanja.

................

A short technique of disconnecting with people, places, objects...

Think of a person, place, object, whatever you consciously feel attached to that is not doing you any good (although no attachment does any good). It is especially good to apply it if we hold something against someone from the present or the past. And while looking at that person, city, object, mentally or aloud say the following lines:

I bless you with love.

I'm letting you out of me.

Thank you for everything.

You and I are free now.

Repeat several times in a row at one pass, and several days in a row, until you feel relief - liberated.

It can also be applied while you are on the move when a thought or a scene from the past that "haunts" you, be it beautiful or less beautiful, just one that "burdens" you. Sometimes even beautiful situations can be burdensome because they are not now but they were once.

Good luck!

Sanya.

Sanja Dejanović

 

Smeh joga za cilj ima da probudi razigrano dete u nama. Kroz jednostavne vežbe smeha, disanja, pevanja
pa i plesa pobuđujemo hormon sreće u našem telu, oslobađamo neke ustajale a nepotrebne emocije.


Naučno je dokazano da je dvadeset minuta smeha dovoljno za postizanje punih fizioloških benefita
smeha, kao i to da telo ne pravi razliku između pravog i stimulisanog smeha, tako da radeći vežbe smeha
imamo jednake dobrobiti kao i kod pravog smeha. UNESITE SMEH U TELO I UM ĆE USKORO PRATITI. :)


Postoji set od preko čedrset vežbica koje se mogu praktikovati. Neke su u sedećem položaju, neke u stajaćem, a neke i u ležećem. Koje od vežbica se kombinuju tokom radionice zavise od grupe i intuitivnog osećaja. Svaka je simpatična na svoj način i zaista se osećamo kao razigrana deca dok ih izvodimo. Deca se ne smeju zato što imaju smisao za humor, već zato što su radost i veselje deo njihove prirode.


Važno je aktivno učestvovanje u procesu jer ne očekujemo da će nas drugi neko nasmejati. Vežbe su vrlo lagane i lako primenljive i tokom radionice a i nakon iste kad god poželite.


Radionicu joge smeha vodi Sanja Dejanović, koja dugi niz godina primenjuje različite metode samopomoći, Reiki, jogu, smeh jogu i drugo, a više o njoj i njenom životu i radu možete pogledati na portalu: https://reikiskolica.org 

Za instruktora Smeh joge je završila obuku 2017.
Na kraju svake radionice može se dati namera da se sva dobra podignuta energija raširi i na planetu, da se svi ljudi smeju, žive u zdravlju i miru. :) 
Molimo vas, obucite se udobno, ponesite flašice sa vodom i dodjite petnaestak minuta ranije kako bi počeli na vreme. Takodje vas molimo da prijavite dolazak na 065 8000 324 – Sanja. Hvala.


Preporučena donacija za radionicu je 800 dinara. 


Takođe ako niste u mogućnosti da dođete a želite da podržite projekat za Božićne paketiće možete to učiniti uplatom na račun - za donacije iz Srbije: žiro - račun 165-29869-66, Addiko Bank


Hvala svima na učešću.

Mir i Radost svima.


S ljubavlju,
Sanja & ACT tim Srbija.

 

Sanja Dejanović
07.02.2011. ponedeljak
 
Juče je definitivno bio jedan od najbitnijih dana u mom životu! Juče sam inicirana u Reiki Mastera! 🙂 Sjajno iskustvo. Sinoć sam odmah otvorila kanal sa novim simbolom i dosta je bila jača energija u dlanovima. U toku same inicijacije, osećala sam se smireno i blaženo i obraćala sam se Bogu i presvetoj Bogorodici da budu uz mene u toku inicijacije a i kasnije kako bih bila dobar Iscelitelj i Učitelj.
 
U jednom momentu leva ruka mi je vibrirala. Takodje me je pred kraj nešto vuklo napred, kao dizalica kad ide gore, mic po mic, kao da činim naklon. To mi se sinoć desilo u toku molitve dok sam stajala. Baš me je vuklo napred da uradim naklon. U svakom slučaju divno iskustvo. U toku same inicijacije nije bilo blesavog smeha i suza od smejanja, ali kasnije jeste. Posle inicijacije smo sele da me Vanja obuči kako da iniciram druge. Kada sam sve zapisala i pokušala da uradim inicijaciju na njoj krenulo je „ludilo“. Smejale smo se kao blesave, a i suze su išle. Baš kao i u inicijaciji za II nivo. Inače sam je opet malo izbacila iz ravnoteže. Tako je bilo i ranije zbog moje prejake energije kako je rekla.
 
- E baš lepo da ovo pronađoh sačuvano 🙂 Sveži utisci.. ❤
Sanja Dejanović
02.02.2011. iz dnevnika
 
U momentu kada sam spakovala stvari u auto i trebala da sednem za volan, desio se mali užas. Kombi je, meni ispred nosa, oduvao jedno crno kuče. Kuca je tako letela i tako jaukala da je to bilo strašno. Ja sam se grozila a onda sam se dozvala sebi i rekla: Šta se groziš, daj mu Reiki! I tako je i bilo. Na sred ulice sam davala kuci Reiki na temepraturi od minus mnogo. Potom je došla i vlasnica, ali nije zvala veterinara jer kuče nije jedno od onih o kojima se baš brinu, u smislu, nije vakcinisano. Kasnije sam je nazvala da čujem kako je kuče. Rekla je da je bolje i da je pio mleko, da nije hteo vodu. Valjda će preživeti. Potrudiću se sutra da odem opet bar na kratko da mu dajem. Bio je divan osećaj davati Reiki toj životinji. U par mahova me je gledao. Valjda kapira da mu ja pomažem, tj da mu pomoć stiže kroz mene! Okice su mu bile prilično bistre. Vlasnica kaže da nije ustajao. Nije ni čudo. Udar je bio tako jak, da se ne bih iznenadila da su mu polomljene noge ili bar jedna od njih. Nadam se samo da ne dobije unutrašnje krvarenje s obzirom da je spoljašnja krvavo bila vidna, a bez toga ima šanse za oporavak. I zaista bih volela jako da preživi! Kombi je tako leteo, da me živo zanima da li se vozač zapitao a šta da je to bilo dete!? Drugarica mi je posle rekla da je crni pas pod zaštitom Saturna i da sam na taj način bila testirana. U smislu da li ću usporiti, zastati i pomoći kučetu, a kao nagrada mi sledi mudrost, tj jedna stpenica više ili kako god. Ne znam za taj deo, moja nagrada bi zaista bila da ta životinja preživi. A ja jako često sanjam pse! Ovo je treći kome sam davala Reiki. Dva su preživela pa se nadam da će i ovaj iako je ovaj najteži slučaj.
 
11.02.2011.
 
Kada sam uveče došla u Rušanj, svratila sam do mojih i otišla da se okrenem na okretnici. Tamo sam videla šćućurenog Medu i parkirala i izašla. Prepoznao me je, lizao mi je šake, ja sam mu otvorila kanal i zapitala se da li može da hoda, onda sam videla da hoda kada sam morala da prebacim auto, ali sam se vratila. Nešto mi nije dalo da odem. Onda sam se zapitala da li može da trči, tj mislim da sam pitala njega. I tada je Meda potrčao na auto i ja sam bila oduševljena! I još mu vičem da se vrati, gde će, nismo ga zato spašavali, i on se vratio, seo do mene i pustio me da ga ilujem dok me je gledao u oči. On je razumeo apsolutno svaku reč koju sam izgovorila. Evo i sad mi se pune oči suzama, a i sinoć sam plakala od sreće! I tad kad sam mu rekla da sedi pored da, ne jurca, nije se pomerio na par automobila koja su prošla. Još samo malkice vuče nogu ali trči na kola! Čuda su zaista moguća. To je zaista bilo iscelenje što i jeste posao Mastera
 
- Nisam ni znala da ove stranice još imam u kompjuteru i prosto mi je slatko da sam naišla na sveže zapisano, sa svom emocijom. Radila sam mu još i jedan tretman na daljinu i u narednim danima pas se savršeno oporavio, izgubio svu dlaku da bi mu izrasla nova. 🙂 a između ova dva datuma, tačnije 06.02.20211. je usledila i inicijacija u reiki mastera i obuka za Reiki učitelja.
 
Bogu sam prezahvalna na svim iskustvima koja su kasnije usledila tokom jedanaestogodišnje reiki prakse kao reiki učitelja.
 
S ljubavlju,
Sanya.
Sanja Dejanović

 

Dobri ljudi,

cilj ovog vikenda je da se svesnom pažnjom malo relaksiramo, da se pozabavimo i duhom i telom, da malo dublje uđemo u sebe i osvestimo i iscelimo izvesne traume i blokade, a opet i da se dobro nasmejemo i podelimo dobru energiju. A ako nemamo šta da osvestimo, bićemo u dobrom društvu. 😉

Kome je ovaj vikend namenjen? - Svakome ko oseti poziv da dođe, da proba nešto novo, kao i za one koji imaju iskustva u sređivanju "unutrašnjeg prostora". Nije neophodna nikakva ranija priprema, procesi mogu biti dublji, a cilj je vratiti se kući sa više unutrašnje radosti.

Na meniju su različite radionice kao produkt desetogodišnjeg rada sa ljudima - reiki, meditacija (vođene meditacije u cilju pročišćenja energetskih blokada, isceljenja trauma i odnosa, oslobađanje straha od smrti), molitva (pokazalo se vrlo delotvorno kada se jedna molitva sa pažnjom ponovi više puta), smeh joga, joga (asane i pranajama), slobodan ples (opciono), svesna šetnja kroz lavirinte, razgovori na različite teme. Ako nas vreme posluži mnoge radionice biće moguće izvesti u prirodi. Neki trenutak možemo začiniti nekim zrnom poezije. 🙂

Prevoz do Rtnja nije organizovan već je u sopstvenoj režiji a mi ćemo povezati one koji imaju slobodna mesta i žele da povezu još ponekog.

Sobe su dvokrevetne sa kupatilom. Hrana je veganska ili vegeterijanska. Priroda je božanstvena, a smešteni smo u Pansionu Radgost.

Očekujemo vas do popodneva u petak 24.09., kada sledi upoznavanje grupe, zajednička večera, i odmah krećemo sa radionicom po vašem izboru od gore ponuđenih.

Subotnje i nedeljno jutro probudićemo uz jogu i pranajamu (vežbe disanja) i prve zrake sunca nakon čega ćemo uz doručak podeliti prve utiske pre nego nastavimo s programom. Za subotu su planirana tri obroka, a u nedelju posle ručka lepo ćemo se izgrliti i razići do nekog novog susreta. 🙂

Prijave (poželjno do 15.08, a najkasnije do 01.09.) Dodatne informacije na [email protected] ili na 065 8000 324.

 

Okvirni plan rada i uživanja :)

 

Petak 24.09.2021.

Dolazak je predviđen od 15h pa na dalje.

18-20h – večera i upoznavanje.

20h – Uvodna priča i prva radionica  po dogovoru. :) 

Subota 25.09.2021.

7h buđenje

7.30 h – joga čas sa joga nidrom na kraju

9-10h – Doručak

11-13h – Radionice - Meditacija po čakrama + meditacija za oslobađanje straha od smrti i bolesti i za umanjenje bolne vezanosti za bližnje – Obe ove meditacije mogu biti dublji procesi, ali  jednostavni za primenu. Meditacija po čakrama na ovaj način mi se spustila tokom jednog od reiki tretmana, a drugu meditaciju sam davno pronašla u literaturi i primenjivala je kako u radu sa sobom, tako i u radu sa mojim učenicima i obe su se pokazale kao vrlo delotvorne.

13 -15h – slobodno vreme  - šetnja, joga smeha ili po želji

15-16h – ručak

17-19h – radionice (joga zagrljaja – isceljenje bolnih odnosa, emotivnih rana, i svesnost o zagrljaju; Joga zagrljaja je nastala kao rezultat rada i prakse, i pokazala se kao jednostavna, lagana ali vrlo delotvorna tehnika. Uključuje meditativni deo, viuzelni, ali i fizički trenutak u kome razmenjujemo zagrljaje kada  uvećavamo svesnost o istima, koliko traju, koga to grlimo, kakvu delotvornost imaju takvi zagrljaji i sl.

Razgovor na neku temu..

19 -20h – večerica 

20h – slobodno vreme za druženje i razgovor u dobrom društvu, teme kao predlog:

* Kako prevazići sebične porive ega u međuljudskim odnosima kako bi ljubav ispunila naše partnerske, porodične i sve druge odnose. „ČINI DRUGOM ONO ŠTO ŽELIŠ DA ČINE TEBI.“

* Ženska energija i kreativnost, prihvatanje sebe

* Kako predačka energija utiče na nas i na koje načine možemo da umanjimo negativan uticaj a da pomognemo i predačkim dušama.

Nedelja 26.09.2021.

7h – Buđenje

7.30h – Joga sa joga nidrom na kraju.

9 -10 h – Doručak

10 – 15 h – Mix radioniceasa pauzom – meditaciija, pričaonica, konsultacije, pitanja i odgovori začinjeno vežbicama joge smeha, ili po osećaju u odnosu na prethodni dan.

15-16h – Ručak

16h – Slobodno vreme i polazak kući

Neka septembar mesec bude mesec dubokih promena na bolje, za naše lično dobro i za dobrobit svih uključenih. Da napravimo jedan pozitivan "buble" kako volim da kažem i neka se isti širi na okruženje.

 

Priča o Reikiju - Vršac, jul 2021.

Joga smeha na Rtnju - 2020

 

S ljubavlju,

Sanja Dejanović.

Sanja Dejanović

Jedna moja draga učenica je došla jedan dan sa bolom u leđima, dve tačke, između kičme i lopatice, po jedna sa obe strane. Bolelo je i u mirovanju ne samo na dodir. Nakon masaže otišla je bez bola. Tokom masaže, malo sam se zaustavila na tom bolnom mestu, pustila sam da reiki teče, a onda se spustio uzrok i afimracija tj. reprogram koji treba da usvoji i primeni:

* Dozvoljavam drugima da preuzmu odgovornost za sebe i s lakoćom ih skidam sa svojih leđa.

Posle nekog vremena podigla sam dlanove i opet prošla prstima preko tog dela tela i upitala je da li je još boli. Osećala je još bol ali dosta slabije. Opet sam položila dlanove i pustila da energija teče. Usledio je novi uvid:

* Moje srce i ljubav su otvoreni za sve koji znaju da prime, cene i uzvrate, za sve ostale nisu do daljnjeg.

Dok ne stignemo u stanje bezuslovne ljubavi i postanemo potpuno protočni, do tad treba znati i stati. Davanje onima koji ne mogu da uzvrate je jedno, a davanje onima koji to gaze je sasvim nešto drugo. Bez ljutnje i bilo koje druge loše emocije samo se vrata istima zatvore. To je sasvim u redu i može doći i u edukativne svrhe. Možda se neko tako trgne i shvati da je izgubio ljubav i prijateljstvo koje je spontano teklo ka njemu/njoj jer se osećao previše zauzeto da ceni, uzvrati i deli dalje. A svaki put kad se trgnemo postoji šansa i da se probudimo.

Po odlasku je rekla: "Osećam se skoro pa kao nova žena."

A nešto kasnije mi je stigla i poruka:

"Uvek sam imala blagoslov od Boga da mi pošalje dobre ljude kad mi najviše tr

Jedna moja draga učenica je došla jedan dan sa bolom u leđima, dve tačke, između kičme i lopatice, po jedna sa obe strane. Bolelo je i u mirovanju ne samo na dodir. Nakon masaže otišla je bez bola. Tokom masaže, malo sam se zaustavila na tom bolnom mestu, pustila sam da reiki teče, a onda se spustio uzrok i afimracija tj. reprogram koji treba da usvoji i primeni:

* Dozvoljavam drugima da preuzmu odgovornost za sebe i s lakoćom ih skidam sa svojih leđa.

Posle nekog vremena podigla sam dlanove i opet prošla prstima preko tog dela tela i upitala je da li je još boli. Osećala je još bol ali dosta slabije. Opet sam položila dlanove i pustila da energija teče. Usledio je novi uvid:

* Moje srce i ljubav su otvoreni za sve koji znaju da prime, cene i uzvrate, za sve ostale nisu do daljnjeg.

Dok ne stignemo u stanje bezuslovne ljubavi i postanemo potpuno protočni, do tad treba znati i stati. Davanje onima koji ne mogu da uzvrate je jedno, a davanje onima koji to gaze je sasvim nešto drugo. Bez ljutnje i bilo koje druge loše emocije samo se vrata istima zatvore. To je sasvim u redu i može doći i u edukativne svrhe. Možda se neko tako trgne i shvati da je izgubio ljubav i prijateljstvo koje je spontano teklo ka njemu/njoj jer se osećao previše zauzeto da ceni, uzvrati i deli dalje. A svaki put kad se trgnemo postoji šansa i da se probudimo.

Po odlasku je rekla: "Osećam se skoro pa kao nova žena."

A nešto kasnije mi je stigla i poruka:

"Uvek sam imala blagoslov od Boga da mi pošalje dobre ljude kad mi najviše trebaju a ja ni da primetim da mi je potrebno. I tako mi je poslao moju Sanjicu, moju drugaricu, moju učiteljicuu i sestru po svačemu nečemu. I tako meni moja Sanjica odradi masažu od srca i ja primetim da su mi na plećki ostale te dve tačke. I koliko god sam pokušala da osvestim, pa čak i posle toliko godina rada na sebi, raznoraznih metoda i ulja, te dve tačke nikako da nestanu. I spontano se desi da me moja učiteljica opet uzme u svoje ruke i da joj dođu prave rečenice koje treba da izgovorim i da prihvatim, i da integrišem, umesto meni. I tako Bog meni namesti da drugi izgovore ono što je meni najviše potrebno. I tako magične ruke moje magične učiteljice, prijateljice, spasiteljice, mene su tako danas podarile golemom ljubavlju i hrabrosti." - Anđelija Tanasijevic

 

Sanja Dejanović
Citat iz mog Master rada odbranjenog na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu juna 2016.godine na temu REIKI MEDICINSKI CENTAR - PROJEKAT INFORMACIONOG SISTEMA. Danas je to moj portal www.reikiskolica.org ❤
 
“Reiki je grana tradicionalne medicine, odobrena od Ministarstva zdravlja Srbije i regulisana Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, “Službeni glasnik RS”, br.107/05.
Reiki je prirodna energetska medicina lečenja dlanovima. U prevodu sa japanskog termin REIKI znači duhovno vođena životna energija. Svaki organ ima svoju vibraciju, a kompletno telo je jedna harmonija. Kada neki organ izgubi ili poremeti svoj tonalitet on kvari i harmoniju. Reiki može da regeneriše i fizičko i mentalno telo čoveka, isto tako da ukloni strahove i traume i samim tim oslobodi čoveka od strahova, naravno kao i sve u životu stvar je individualna, a i koliko je neko spreman da se suoči sa samim sobom. Kako je sve energija, i fizičko telo je energija samo drugačije manifestovana, pa otuda Reiki i jeste vrlo primenljiva metoda isceljivanja na svakog čoveka bez obzira na pol i starosnu dob, tj. svako živo biće. Imala sam sreću da radim i sa životinjama gde su rezultati bili evidentni u vrlo kratkom vremenskom periodu, jer životinje prepoznaju ono pozitivno, nemaju uslovljenosti ljudskog uma, niti imaju blokade i traume nastale još u detinjstvu a duboko potisnute u podsvesti. Samim tim, to je ujedno i dokaz da Reiki ne deluje po principu placebo efekta. Može se praktikovati i u preventivne svrhe, ali i usled određenih oboljenja dijagnostikovanih od strane lekara zvanične medicine.” [1]
 
S ljubavlju,
S.
Sanja Dejanović
Dekada reiki prakse – 06.02.2011. - 06.02.2021.
 
Na današanji datum pre tačno deset godina primila sam inicijaciju u Reiki mastera i učiteljsku obuku. Tada je započelo jedno divno putovanje, zapravo nastavilo se, ali sa jednom divnom notom koja mi ja darovala mogućnost da Reiki kroz mene stigne do svih kojima je namenjen. Pisala sam o tome i ranije kroz tekstove, ali mi je danas došlo nakon što sam pročitala Svetici njen aktatist da sednem i objedinim to kroz jednu priču.
Naime, bilo je to nešto ranije, pre 06.02.2011. kada me je učiteljica pitala da li sam spremna za master inicijaciju. Odgovorila sam joj da ne znam da li sam i pitala je isto to pitanje. Rekla mi je da sam dobro napredovala. Onda sam bila u istom tom pitanju sa Bogom. Da li je to moj put, s obzirom da sam u ono davno vreme 2009 godine uzela Reiki zbog sebe i eventualno mojih bližnjih. Nikad nisam ni slutila ni planirala da će na kraju reiki praksa postati i način života, da ne kažem profesija, tim pre što sam diplomirala na mašinskom fakultetu i planirala svašta nešto u poslovnom svetu.
 
I onda se dogodio san. Bilo je popodne i zaspala sam na svom kauču što inače nemam običaj. Ni kao mala nisam volela popodnevne dremke. U jednom trenutku dok sam spavala čula sam zvuk poruke na telefonu. Kako sam nešto sanjala htela sam da vidim šta mi san donosi, a poruka je mogla da sačeka. I u tom snu vidim doslovno kako piše Učitelj. Baš tako plavo i podvučeno. I kao ok, šta god to značilo. Otvaram oči, uzimam telefon a poruka, koju sam navodno dobila, ne postoji u telefonu. Tada sam shvatila da mi je stigla poruka "odozgo". Ok, prihvatila sam to. Međutim i dalje sam težila da se zaposlim kao inženjer negde, a Reiki svakako mogu praktikovati. U to vreme sam redovno odlazila u crkvu, skoro da nisam propuštala liturgije na praznik i nedelju. U jednom trenutku neko mi je predložio da čitam akatist Svetoj Kseniji blaženoj Petrogradskoj 40 dana. Rečeno mi je to baš u crkvi Svetog Trifuna za vreme života Oca Dejana Dejanovića koji je u to vreme bio i moj duhovnik. I rečeno mi je da ljudi koji su ćitali akatist Njoj za posao da su dobijali poslove i to na mestima gde je delovalo da je nemoguće zaposliti se, tipa u školama koje nisu zapošljavale i tako dalje. Počela sam naravno sa akatistom i bila redovna, ali se ništa nije menjalo. I dalje bih pisala i radila reiki tretmane kada bi se neko javio. A onda je bila liturgija Svetom Savi kada nas je otac Dejan pozvao da ko može da dođe 06.02. na liturgiju uz obrazloženje da iako nije crveno slovo da se drži služba jednog velikoj svetiteljki, Svetoj Kseniji. Već sam znala za nju i naravno da sam odmah planirala da dođem, ali u isto vreme sam se zapitala što mi je taj datum toliko poznat. I onda sam se setila da sam obuku za Reiki učitelja dobila baš na taj dan. I tako shvatim da sam od Nje već dobila posao kada nisam ni znala za njeno postojanje.
Kasnije u nekom trenutku kada sam se pitala opet da li sam na dobrom putu, da li činim istinsko dobro za sebe i druge našla sam se u manastiru Lepavina. Pitah jednog monaha kako pravoslavlje gleda na energetsko isceljivanje. On me je upitao: Čega? Odgovorim: Duše i tela. On uzvraća: Ako je i za dušu može, ako je samo za telo ne može. Zahvalim se na još jednoj potvrdi. Koji minut kasnije našli smo se u dnevnom boravku da bi se poslužili putnici namernici i kad sam sela i podigle pogled ispred mene je stajala velika ikona Svete Ksenije. Direknto ispred mene. Prelepost.
Ko nije čuo za ovu sveticu, evo je prilika, a kome ustreba Njena pomoć verujem da neće izostati. Jedan od najlepših akatista koje sam pročitala je baš njen i rado i toplo ga preporučujem drugima, pre svega mojim učenicima. Zaista pomaže. Ko pročita njeno žitije, pročitaće i razna čuda kojima su drugi svedočili. 
 
Hvala Bogu, Svetoj Kseniji, Usuiju koji nam je darovao reiki, i hvala reikiju.
Mir i radost svima i svetlost svetu.
 
S ljubavlju,
S.

 

 

Sanja Dejanović

Na ovom linku možete poslušati afirmacije za hipertiroidnu žlezdu, tj za njeno izlečenje.. Naravno, niko ne garantuje da je to dovoljno, ali jeste svakako jedan korak ka isceljenju. Srećno! 

https://www.youtube.com/watch?v=-0KCgPmIrLc

 

 

S ljubavlju,

Sanja. 

Sanja Dejanović

Preuzeto iz knjige Reiki - univerzalna životna energija za celovito samoisceljenje.

S ljubavlju,

Sanja. 

Sanja Dejanović

Pa da počnemo. Ovo je prvi put da sam primila inicijaiju na daljinu i moram priznati da sam oduševljena i da mi je jasko drago što sam osetila ovako nešto. Inicijaiju za prva dva stepena sam primala u direktnom kontaktu, a inicijaciju za treći stepen na daljinu. Osećaj je potpuno drugačiji. Osetila sam toplinu i jako strujanje energija kroz celo telo. Kada je inicijacija završena imala sam potrebu da se protegnem. Posle toga sam ustala i osetila neverovatan nalet sreće i želje da se pomeram. Počela sam da igram i osećala sam se divno  Zahvalna sam što smo probali inicijaciju na daljinu, jer ovakav osećaj ne bi trebalo propustiti 
Hvala Sanja. hvala reiki  

Sanja Dejanović

 

Moram da podelim sa vama svoje iskustvo reiki tretmanom. Iskreno ja sam odusevljena energijom koja struji tokom tretmana a i posle toga 🤗. Za mene je to osecaj leptirića u stomaku kao kada ste zaljubljeni. Jako mi je pomoglo da se oslobodim tereta koji nosim iz detinjstva. Da se oslobodim tog tereta i da prigrlim i volim sebe bas ovakvu kakva jesam. Osecaj da celo telo pulsira u skladu sa srcem je neverovatan. Mislim da cu ovo pamtiti celog zivota❤. Put ljubavi je za mene reiki tretman tako sam ga sama nazvala po osecaju. Ono najbitnije sto sam spoznala kroz ovaj tretman jeste to da moramo prastati cak i kad mislimo da smo u pravu i bas tu gde vidimo gresku raditi na tome da budemo drugaciji,svoji,jedinstveni,da volimo,pokazemo ljubav ako je nismo imali a znamo voleti !!! Hvala Sanja od srca ❤

 

Sanja Dejanović

ISUSOVA MOLITVA

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=SpFdomtNKA4

Na ovom linku možete slušati najlepšu i izuetno jaku Pravoslavnu molitvu i meni najlepšoj izvedbi.

A koga zanima da pročita, opet prema mom iskustvu najlepšu Pravoslavnu knjigu neka potraži naslov OBITAVANJE BEZGRANIČNOG U SRCU. Pisali su je monasi sa Hilandara, o ISUSOVOJ MOLITVI je, a u jednom momentu je vrlo lepo objašnjen pojam meditacija. 

S ljubavlju,

Sanja. 

 

Sanja Dejanović

Učenica piše: Sinoc dok sam lezala pored moje malecke, koja se ljuti kad okrenem lice od nje da bi mogla da spavam, setim se da sam kao mala odlazila kod mame u krevet svake noci. nzm zasto sam to radila. Danas u toku tretmana odem daleko..do maminog stomaka, videla sam sebe, videla kako rastem..ne u mraku, kako se smatra da je tamo. Bilo je u svetlosti😊I suzice su same krenule. Hvala Bogu i Reikiju😇

Sanja Dejanović

Individualna Reiki inicijacija i obuka

Ne pišem uvek o svakoj inicijaciji, niti imam nameru, ali eto ponekad zabeležim koju reč kao utisak.

Draga Slađana sa fotografije je neko ko je do sada, iako živi u Beogradu, sa mnom sve radila na daljinu, kako pripremne tretmane tako i inicijaciju u I stepen Usui Reiki prirodnog isceljivanja. Za drugu inicijaciju smo se dogovorile da dođe lično, da prosto za sebe izdvoji jedan ceo dan, tj. jedno popodne. S obzirom da je dan bio suv, dočekala sam je napolju pa smo se zajedno spustile do moje bašte. Kad god imam priliku po dvorištu šetam bosa. Prija zeleni tepih pod nogama, ali i zemlja u bašti. Taj čin, verujem da je većini poznato, dobro energetizuje, prizemljuje i povlači negativne energije iz tela i aure. Videvši mene i ona je isto učinila, dok sam ja brala zelenu salatu za naš obrok koji ćemo kasnije podeliti. Joše neko vreme smo boravile vani na travi i pod Suncem a onda smo ušle unutra.

Nakon ulaska u prostor usledilo je malo priče, a potom pripremna meditacija koja se sastoji od različitih vežbi disanja kako bi se telo pripremilo, opustilo i dozvolilo unutrašnje poravnanje kao i umirivanje  mislene buke da bi sam energetski proces inicijacije što bolje protekao, a potom je i primila inicijaciju u II stepen Usui Reiki prirodnog isceljivanja. Nakon razmene utisaka u vezi samog procesa usledila je osnovna obuka koja se sastoji od iscrtavanja simbola na papiru, primeni simbola, koji čemu služi, načinima slanja Reikija, kako se sve može primenjivati za naše najviše dobro pre svega, a potom i onih koji mogu zatražiti Reiki od nas. Naravno, to je osnovna obuka, smernice za samostalan rad, ali sama obuka zapravo kreće tek kad se počne sa primenom. Reiki uvek otkriva nešto novo, čisti nešto staro i zato sam svim mojim učenicima uvek na raspolaganju za konsultacije bilo u pisanoj formi, video formi ili putem telefonskog poziva, kao i tokom radionica kada ih organizujem.

Pre par dana je bila i draga Branislava koja se uputila iz Zrenjanina, a pre nje na par dana mladi bračni par sa bebom. Draga B. je i volonter za humanitarnu platformu za koju i ja volontiram, ACT Srbija, pa smo nakon inicijacije i obuke i podeljenog ručka preslagale i igračke za decu koje su mi donirale prijateljica i njeni prijatelji.

Koje su prednosti individualne obuke?

Dogovaramo termin koji odgovara. Nije strogo definisan termin u mesecu, nego se dogovaramo zajedno. Može biti radni dan ili vikend. I to važi i za direknti kontakt i za rad na daljinu. Kad je rad u direktnom kontaktu onda obavezno usledi i deljenje obroka koji uvek sa radošću skuvam. Prednosti Reiki rada na daljinu su ušteda vremena u dolasku i odlasku, to što nakon inicijacije ne morate da ulazite u auto ili gradski prevoz već ostajete u svom prostoru ili po sopstvenom izboru odete možda negde u šetnju. Takođe, ogromna prednost rada na daljinu je ta što ako vam je odabrani Reiki učitelj daleko od vas, možete raditi sa njim/njom bez obzira na tu udaljenost. Pisah o tome ranije. Reiki je kroz mene stigao u Ameriku, Norvešku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Crnu Goru, Austriju, Nemačku, Italiju, Švedsku, Švajcarsku, Ujedinjene Arapske Emirate, Australiju, Englesku kao i do raznih gradova u Srbiji, tj. to divnih dragih ljudi koji žive u pobrojanim državama ove naše predivne planete.

I ona po meni najvažnija prednost individualnog rada je ta što kada ste samo vi i vaš učitelj u prostoru ili ispred ekrana (nakon što ste primili inicijaciju) sva pažnja učitelja je usmerena ka vama. Tu je za sva vaša pitanja i odgovore, i da vam da možda potrebne smernice kako da startujete u odnosu na vašu trenutnu životnu situaciju u kojoj se nalazite. Ja mogu samo govoriti iz svog iskustva, pa zato slobodno mogu reći, da pratim napredak svih Reikista koji su Reiki primili kroz mene i koji ga redovno primenjuju. Najpre, kada se neko javi za prvi stepen slede pripremni tretmani, pa onda obuka u I stepen, pa onda osoba primenjuje reiki kroz Reiki autotretmane. Javlja se sa utiscima i eventualnim pitanjima. Pa se onda odluči za drugi stepen. Opet usledi pripremni tretman pa obuka u II stepen, a potom dalja primena, utisci i eventualna pitanja. Neki ljudi imaju potrebu da se češće javljanju, dok neki to čine ređe. Sve je to individualno. Moj zadatak je da svakog što pre osposobim da može samostalno da deluje, da se oslanja na sebe, da izgradi poverenje u proces i sopstvene spoznaje. Svako je individua za sebe te je i senzibilitet svake osobe jedinstven. Ali sam svakako otvorena za sva pitanja koja mi mogu uputiti. Ima onih naravno, koji su uzeli i treći stepen pa i učiteljsku obuku.

Bilo da ste Reiki primili kod mene ili od neke druge osobe neka vam je na isceljenje i duše i tela, za najviše vaše dobro i najviše dobro svih uključenih.

Mir i Radost svima i Svetlost svetu.

S ljubavlju,

S.

 

 

Sanja Dejanović

Sanja mi je radila vodjeni reiki tretman na daljinu.

Dok smo radile uvodni deo – vežbe disanja i vizualizacije, odmah su mi krenule suze.

Kako je tretman odmicao, u trenutku dok sam vizualizovala sebe kako razgovaram sa svojim unutrašnjim detetom, osetla sam kako mi se bukvalno ne vladam sobom i kako mi se oduzima ceo gornji deo tela, naročito ruke, grudni koš, ledja, ramena. Zujanje u glavi, teško disanje, nezaustavljivi plač I odlbesci mutne zelene I žute boje.

Dalje smo radile na isceljivanju nekih scena iz mog detinjstva i rane mladosti, takodje uz osećaj teskobe I težine u telu. Sve vreme bol u glavi i osećaj gušenja.

Nakon toga kroz dalju vizualizaciju menjanja tih scena u pozitivne, energija I disanje su se konačno smirili.

Kasnije tokom dana i uveče, osećaj iscrpljenosti i glavobolja.

Ovo je najjači tretman koji sam imala do sada. Hvala najdivnijoj Sanji koja vrlo temeljno i sa puno ljubavi i razumevanja radi svoj posao!!!

Sanja Dejanović

Na ovom životnom putu, ponesu se neki ožiljci.. Mnoge zacelimo sami jer to tako treba.. Ali postoje i oni ožiljci koje isceljuju iskreni zagrljaji. Nekad posekotinu na ruci možeš da saniraš sam, a nekad ti je potrebna pomoć još jednog para ruku.. A da bi taj par ruku mogao delovati neophodno je otvoriti se, pružiti srce na isceljenje baš kao što bi pružili posečenu ruku, al' ovaj put sa jakom verom da će nam od Duše Svete doći osoba koja neće ugristi tu ruku tj. naše srce, već ga prigrliti kao sopstveno.. I neka je obostrano..

I naravno, uživajte u putovanju 😊

S ljubavlju,

S.

 

Sanja Dejanović

Sinoć sam, nakon što smo završili grupni Reiki hiling, onako ne znam ni zašto uključila tv.. Kao da sam nešto tražila.. Naletim na neku domaću emisiju. Neki kao zabavni program.. Ne znam kako se emisija zove, niti je poenta ovde da nekog etiketiram. Dobijali su neke zadatke od voditelja.. Jedan od zadataka je bio da izabere hoće li javno reći poslednju laž koju je izrekla dečku ili da ostavi smeće komšiji ispred vrata. Izabrala je ovo drugo. Verujem da je posle otišla i unela isto, ali je pitanje čemu veza, odnos dvoje ljudi ako nema iskrenosti, ako postoji potreba da se laže? Ako smo u takvom onosu možda je vreme da se porazmisli da li smo na pravom mestu, sa pravom osobom, koji su nam motivi da se bude u tom odnosu..

Drugi neko je dobio zadatak opet da bira između dva. Pošto nije odabrala to prvo (zaboravih šta je bilo po sredi) odlučila se da prebroji koliko pari cipela ima. U jednom samo ormaru, a rekla je da ima još jedan, nalazilo se oko 50 pari cipela..

Ništa ovde ne osuđujem da se odmah razumemo, ali 50 pari cipela dok neko negde nema ni osnovno za hranu, život. I nije akcenat na ovoj osobi uopšte, nego generalno razmišljanje. Hoćemo li se kao vrsta malo probuditi?

Ne mislim da ne treba da se ima, daleko od toga.. Imati šta obući, obuti, jesti, gde udobno živeti, putovati, sve je to normalno.. Živimo na Zemlji u materijalnom svetu.. Ali da li je neophodno da preterujemo u sopstvenom svetu dok neko drugi u svom nema ni ono osnovno?

Mir i Radost svima i Svetlost svetu.

(Om lokah samasta sukino bhavantu - da sva bića u svim svetovima budu srećna)

S ljubavlju,
S.

Sanja Dejanović

Svako je uvek imao neki savet. Uvek znao kako ti treba da deluješ, šta da radiš, na koji način da se nosiš sa situacijom. Da li je svako od njih imao uvid u dubinu tvojih osećanja, u prirodu tvojih stanja, procesa uma, tela, duha, i srca kroz koje si prolazio? Da li je prošao tvojim putem? Da li je istinski mogao da sagleda šta to nosiš u sebi, na sebi, sa sobom i da li je namera bila iskrena i čista da te istisnki sasluša i iznedri rešenje za situaciju da bi tebi istinski bilo bolje ili se to radilo pro forme? Da li je slušanje bilo iskreno da bi oslobodio ono što ti ničemu ne služi, lakšim korakom išao kroz neko novo sada, i neko novo sutra, drugačije od juče i neko lepše prekosutra. Retki su oni koji mogu da osete punoću emocije koja boji ti dan. Neki od iste pobegnu, sklone se, nedovoljno spremni ili jaki da je iznesu, da je prime, obrade, uzvrate, plasiraju dalje. Neki pak pobegnu jer možda teža je za obradu, nije uvek lagana, leteća, vesela, svetlosna. A ima onih koji ni tu svetlosnu ne mogu da prime jer njihov strah je podublji, jer misle da je nisu zaslužili primiti. Iako su je možda tražili, željno isčekivali da se pojavi, kad je pristigla povukli su se jer je to nešto novo, nepoznato, a pred tim obično bežimo. Teško je nekad da prihvatimo da to u svetu u kom obitavamo ipak postoji. Ali vera je ono što tebe vodi dalje, što ti snagu daje da ne posustaneš onda kada bi neki deo tvog bića to hteo. Vera je ta koja zapeva, nasmeje se glasno, postavi te na pravo mesto unutar sebe i van sebe. Vera je ta koja ne odustaje, koja uvek snagu daje i vodi u bolje dane. Čak iako možda spolja ništa ne bude drugačije, unutra vera promeni stanje. Olakša prolazak kroz nove dubine u nepoznate visine. A srce? Ono radosno isčekuje sve ono novo ili staro što treba da se pojavi, da novi dan i trenutak iznedri. I to isčekivanje nije očekivanje, to je nada koja pokreće ali te ne vezuje. To je ona nada koja ti slobodu daje, otvara te za ono što je najbolje za tebe.

Mir i radost svima i svetlost svetu.

S ljubavlju,

Sanja Dejanović

V CENTAR STRPLJENJA - Grlena čakra, ili Višudi..

Peti centar se nalazi izmedju potiljka i vratnog dela kicme. Covek dobija mnoge poruke i upozorenja. Ako to ne uzima za ozbiljno i ne promeni se, mora da polaze racune zakonu od uzroka do posledica. Uciti ili patiti? Pod strpljenjem se podrazumeva zelja da razumemo druge, da se adaptiramo da negujemo dobrotu. To ne znaci da ih nosimo na svojim ledjima, da podnosimo kaprice njihovog ega, sto bi znacilo nepoznavanje principa strpljenja, njima to ne bi koristilo i stetilo bi njihovoj dusi. Uslov za strpljenje je skromnost, a njegova najveca vrlina je poniznost, zatim akceptiranje i prihvatanje sudbine sa svim dobrim, cak i negativnim stranama. U sebi treba negovati samo dobre osobine i kada se sve to postigne, mozemo prilaziti drugima i davati primer. Izmedju drugog i petog centra postoji veza: dolazi do nestrpljenja kada zelimo da nametnemo svoju volju, kada hocemo da potcinimo nasoj volji vreme, prostor, stvari i ljude. Ako tu dodamo jos i egoizam, da se pravimo vazni, hocemo da zapovedamo, uobrazenost, arogantnost, onda odnos moze da predje u rivalitet, konkurenciju i nas bliznji moze eventualno da postane neprijatelj. Ko u danasnjem svetu hoce da dodje do uspeha, moci i bogatstva, mora nazalost da otkloni strpljenje. Svakom pripada svoj izbor. Kad nekad osetimo da smo nestrpljivi, bolje ga je ispoljiti nego zadrzati u sebi, sto je skodljivo za telo jer vodi losem funkcionisanju zlezda koje se nalaze u ovom centru. Timus je centar nase odbrane. Tu se nalaze sve informacije koje su potrebne telu da bi moglo da razlikuje sta je njegovo, a sta strano. Vecinu ovih informacija je dete primilo jos u majcinom trbuhu, gde je uspostavljen program tolerancije prema supstancama koje treba da prepozna, da ih primi ili ne. One koje ne prima, mora da razlikuje koje su otrovne, a koje nisu, s tim da one stetne eliminise. Kad dodje do prezasicenosti, taj mehanizam se premori i pogresno reaguje.

Jedna od tih pogresnih reakcija je alergija, gde telo niti tolerise niti izbacuje neke supstance. Onda treba svako da se upita: protiv koga ili protiv cega sam osecajno ili u mislima alergican? Koje ljude ili situacije ne mogu da podnesem? Zar nisam sposoban da ovo promenim, vec ga potiskujem pomocu negativnih osecanja i misli? Ovo proizvodi otrovne supstance koje se obicno eliminisu preko koze i nosa, sto nije ni malo prijatno. Imamo izbor: Ili da trpimo, ili da se promenimo. Najgore je sedeti izmedju dve stolice, jer necemo da popustimo. Jos je gore kada dodje do "autoagresije", kada telo samo sebe napada i unistava. Primer je reumatizam, vise vrsta secerne bolesti, bolesti stitne zlezde i bubrega, gde se nasa odbrana okrene protiv sopstvenih supstanci i skoro da vise nije u stanju da vrsi svoj zadatak. Onda postoje dve mogucnosti: prva je da se prihvati lecenje kortizonom, da bi se paralizovala ova preterana odbrana, dok samom bolesniku i ne pada na pamet da promeni negativno misljenje i ponasanje da bi se telo normalizovalo.

Krajnici su predsoblje telesne odbrane, sa sedistem u grlu. Ovde telo uci da prepozna preko hrane i vazduha koji udise, sta u nas ulazi. Krajnici to onda prenose timusu. Oni predstavljaju vrstu prepreke koja je na zalost cesto prevazidjena. Uzrok lezi u tome sto nase drzanje uglavnom predstavlja odbojnost i nepoverenje prema svemu sto se izvan nas nalazi, posmatramo okolinu kao potencijalno opasnu i neprijateljsku. Bojimo se svega sto ne poznajemo i smatramo da je opasno. Tada su krajnici pogodjeni i dobije se zapaljenje, sto je dokaz koliko smo prema svetu zatvoreni, da nemamo poverenja. Onda se krajnici pretvaraju u zarista infekcije, preteranu, histericnu reakciju. To nece izlečiti antibiotici, vec ljubav prema bliznjem. Umesto da u njemu gledamo neprijatelja, treba biti svestan da smo svi jedno. Kada se sve nepovratno pogorsa, vrsi se operacija. Onda se sve dalje nastavlja sa zapaljenjem sluzokoze grla i polipima u nosu koji preuzimaju funkciju krajnika.

Stitna zlezda upravlja funkcijama izvesnih organa. U slucaju preterane funkcije oni preterano funkcionisu, ritam postaje disharmonican, umesto ritmicki deluje anarhicki. Na primer, srce reaguje odmah, ali ne moze dugo da izdrzi. Preterano funkcionisanje je direktna posledica nestrpljenja. Covek oseca da ga nesto tera, ali misli da tu nista ne moze da pomogne. Kako ga snage napustaju, on sve vise i vise mobilise svoje rezerve, tako da je kolaps samo pitanje vremena. Ako se potisne nestrpljenje, dolazi do usporenja funkcija, ide se u drugu krajnost: sve je usporeno, dolazi do umora, letargije, slabosti, usporenog metabolizma.

Izmedju stitne zlezde i hipofize postoji saradnja i kod hipofunkcionisanja pocinju u oba organa da se taloze sljake usled kojih su funkcije jos vise otezane i prouzrokuju adenome, koji opet cine da se funkcije jos vise smanje itd, sto moze da dovede i do raka. Ovo su danas vrlo cesti slucajevi, citavih 80 posto stanovnistva ima probleme sa stitnom zlezdom, a procenat je stalno u porastu.

Izmedju timusa i stitne zlezde postoji uska saradnja i nasoj odbrani je potrebna sposobna stitna zlezda koja dobro funkcionise. Postoji jedan ljudski tip koji sebe smatra "najvecim" i kome je preterani dinamizam potreban da se dokaze, ali to dugo ne traje. Drugi opet, koji su frustrirani, negativni, nezadovoljni sobom, cija stitna zlezda slabo funkcionise, kad dobiju strah i kada imaju brige, ona privremeno proradi, ali to ne traje dugo.

Paratiroidne zlezde - zajedno sa pankreasom regulisu nivo kalcijuma koji je potreban za harmonicno funkcionisanje nerava i srca. Nestrpljenje lose utice na oba organa, cini ih disharmonicnim. Nervi fabrikuju tzv. "nervne toksine". To se narocito ispoljava u starosti, kada kosti gube kalcijum koji se talozi u krvnim sudovima, sto je znak da je to posledica dugogodisnjeg nestrpljenja.

Dusnik, grkljan i glasne zice - Sakupljanje sekreta u disajnim organima ne zavisi samo od spoljnih uticaja i zagadjenja okoline, nazeba ili infekcije, vec i od toga kako se odnosimo prema nasem bliznjem, da li smo otvoreni ili ne. Bronhitis, vecinom zapalenje sluzokoze dusnika dolazi usled neke situacije gde je u pitanju konkurencija, ne postuje se zakon jednakosti, vec se neguje rivalstvo. Grkljan i glasne zice su naizgled organi koji cisto mehanicki funkcionisu, a u stvari je obratno, posto dusa ima jak uticaj na njih. Kada se naljutimo, uplasimo, pretrpimo sok, primimo losu vest i kada to necemo da pokazemo, glas se promeni i postane grub i promukao. To znaci da hocemo da se blokiramo, da to ne udje u nas, ali uprkos tome da se ne odamo i da zadrzimo pristojan stav.

Zubi - dve velike bolesti zuba su paradentoza i karies. Zubi se kvare usled loseg sastava pljuvačke koja dovoljno ne ispira zube, vec naprotiv stvara sredinu pogodnu za razvoj i mnozenje bakterija. Njegova pojava je cesta, naročito u civilizovanim zemljama, ne samo usled lose ishrane, vec usled pogresnog ponasanja: covek je vuk za drugog coveka. Solidarnost i moral ne postoje, svako za sebe i izolacija su kako uzroci tako i posledice losem sastavu pljuvacke. Paradontoza je bolest tkiva i aparata koji drze zube. Oboje oslabe i povuku se kada nesvesno upotrebimo vrlo jake misiće za zvakanje, da bi nekoga koga ne volimo zgrabili zubima i samleli. To se vecinom ispoljava nocu u vidu sripanja zuba, posto to danju ne smemo da cinimo. Svaki zagnojen koren ili devitaliziran, mrtav zub je zariste u telu koji na refleksan nacin odgovara nekom organu.

Ramena i ruke - zategnutost u oblasti ramena simbolicno pokazuje da smo podigli ramena da bi smo izmedju njih sakrili glavu. Iza toga se takodje krije i sakrivena odbrana, jer posmatramo nase bliznje kao potencijalne neprijatelje i cuvamo se da nas ne napadnu, a u stvari smo mi jos agresivniji, makar u mislima. Ramena predstavljaju deo tela koji treba da uliva postovanje, znak uglednosti, dostojanstvenosti, zato se mecu naramenice - da se pokazemo jaki, impozantni, da bi smo ponizili bliznjega. Viseca ramena odaju da priznajemo da smo potcinjeni, da nam je savest na niskom stupnju. Ako u okviru ovog simbolicnog jezika jos nesto simuliramo, ramena obole.

Laktovi su podobni i sluze u nekoj borbi za nadmetanje. Levi se vise odnosi na privatni zivot, a desni na profesionalni. Teniski lakat je manje posledica preteranog zamora, a vise predstavlja grcenje koje se pojavljuje kada u partneru ne vidimo partnera nago protivnika. To moze da bude slucaj i u profesionalnim odnosima.

Ruke, a specijalno prsti omogucuju mnogo sta, cime neko utice negativno na svet: moze da grebe, scepa, grcevito drzi, pokazati prstom na nekoga, izlagati skupocen nakit i prstenje, boksovati, tuci, gnjeciti. Ako to ne moze da cini javno vec u mislima, onda prsti i ruke oboljevaju. Kada se na rukama pojavi neka erupcija, jasno kaze da bi nekoga istukao, ali to ne cini. Na svaki nacin taj nije mnogo naklonjen drugima i ne zeli njima najbolje, vec sebi samome. Zavist i ljubomora dolaze na prvo mesto.

Oteknuti zglobovi kod reume i dr. sigurni su dokaz da je u odnosu na okolinu sledio egocentricne ciljeve i da to jos uvek cini. Otekline jasno potsecaju na bokserske rukavi-ce.

Ne sećam se odakle sam preuzela, ali se u praksi pokazalo kao tačno sve gore napisano..

Reiki tretmani i autotretmani pomažu da se uspostavi balans i u telu, ali pre svega u otklanjanju uzroka koji su doveli do disbalansa.. 

Sanja Dejanović

Kada u ljubav veruješ ljubav i živiš. Nekad je to instant a nekad mora da prođe period određenih iskustava da te u ljubav dovedu, da te u ljubav vrate.

Kada voliš onda ti ništa nije teško. Tada nađeš i vremena i volje i kreativne inspiracije za oboje. Tada podnosiš određene žrtve za dobrobit i napredak voljenog bića. Ali dok to činiš znaš da to i nije žrtva, jer davanjem ništa ne žrtvuješ. Obogaćuješ sebe i svoj život i život te osobe. Namesto da osećaš da činiš žrtvu ti zapravo osećaš blagoslov zbog ukazane ti mogućnosti da nekom obogatiš život na najlepši mogući način na koji možeš i raduje te tvoj doprinos tuđoj sreći.
I zbog toga nisi ponosan već si sretan i radostan. Zahvalan si na postojanju te osobe u tvom životu. Uživaš u lepoti deljenja vremena, razgovora, obroka, zajedničkih projekata, dodira, osećanja, zajedničkog prostora, iznalaženju najboljih opcija, rešenja za raznorazne manje ili više bitne situacije za pojedinčno i zajedničko postojanje, uz pregršt strpljenja i tolerancije za međusobne razlike. Kroz otvorenu i isitnitu komunikaciju sve je moguće.

S ljubavlju,
S.